Kvalitné matrace

logo vyrobene na slovensku
svg icona Bezpečný nákup

Bezpečný nákup
30 dní na vyskúšanie

svg icona Doprava

Doprava
nad 200€ zadarmo

svg icona Poradenstvo

Poradenstvo
Bezplatné konzultácie

Materiály používané na výrobu matracov

Pružina Bonnell

Pružiny tohto typu sú desaťročiami osvedčená klasika. Jednotlivé hyperboloidne tvarované pružiny sú navzájom poprepájané špirálovým drôtom pre vytvorenie účinnejšieho plošného pružiaceho efektu. V našich matracoch sú používané jedine pružiny s hrúbkou drôtu 2,4 mm, ktorých mechanické vlastnosti zabezpečujú najdlhšiu predpokladanú životnosť a funkcionalitu.  

Pružina Pocket

Pocketové alebo taštičkové pružiny cylindrického tvaru sú usporiadané do 7-zónového anatomického kompletu. Pružiny sú navzájom funkčne nezávislé. Zónovanosť je zabezpečená rozdielnou tuhosťou jednotlivých skupín pružín. Početnosť pružín obalených v textíliových taštičkách je cca 250 ks/m2. 

Anatomické súkno

Prechodová vrstva špeciálneho súkna so štrukturálnymi úpravami pre maximalizáciu prenosu ortopedického efektu z taštičkového jadra na kontaktné vrstvy matraca.

Ochranné súkno

Prechodová vrstva súkna s tuhšou a tvrdšou štruktúrou zabezpečujúcou maximálnu ochranu pred predratím alebo prechodom oceľového drôtu do kontaktných vrstiev matraca. Taktiež výborne prenáša želaný pružiaci efekt vyvolaný bonnellovými pružinami pre komfort užívateľa.

Gumokokosová platňa

Vyrába sa z kokosového vlákna, získavaného z kôry kokosových orechov a kaučukového mlieka z miazgy kaučukovníkov procesom vulkanizácie za tepla. Hustota používaných gumokokosových platní je 80 kg/m3, ktorá zabezpečuje ideálnu kombináciu mechanických a hygienických vlastností.

Soft pena

Špeciálne navrhnutá PUR pena so zmäkčujúcimi prísadami pre zabezpečenie najvyššieho komfortu a pohodlia. Pena sa skvele prispôsobuje telu a vyvíja relatívne malí odpor voči tlaku tela užívateľa. Pocitovo je mäkká a ocenia ju najmä užívatelia, ktorý uprednostňujú pocit ponorenia sa do matraca.

Medium pena

Studená HR pena s charakteristickou priedušnou štruktúrou. Jej pružný charakter a stredná tvrdosť zabezpečujú ideálny kompromis medzi mäkkým a tvrdým charakterom kontaktnej vrstvy matraca.

Hard pena

PUR pena pocitovo tvrdého charakteru. Ideálna ako kontaktná vrstva pre užívateľov, ktorý majú radi pocit tvrdšieho podkladu so značným odporom voči tlaku tela užívateľa.

Latex

Veľmi kvalitný materiál vyrábaný z prírodného kaučukového mlieka. Charakteristický je výbornou pružnosťou, elasticitou a spolu s dlhou predpokladanou životnosťou a priedušnosťou patrí medzi najkvalitnejšie materiály aplikované do štruktúry matracov.

Bamboo

Bambusové vlákna v tomto poťahu sú prirodzene antibakteriálne. Bambusový matracový poťah absorbuje vlhkosť a rýchlo schne čím pomáha telu dýchať. Poťah si zachováva svoj komfort a vlastnosti aj po niekoľkých rokoch.

SilverLife

Elementy striebra v tomto poťahu zabezpečujú ochranu proti baktériám a roztočom čím eliminujú nepríjemné zápachy. Je vhodný pre alergikov. Jeho anistatické vlastnosti priaznivo prispievajú ku kvalite a komfortu spánku.

icona pruznost matraca

Pružnosť

icona priedušnosť matraca

Priedušnosť

icona hygiena matraca

Hygienickosť

icona životnosť matraca

Životnosť

icona zdravie matraca

Zdravotnosť

icona eko matraca

Ekologickosť

Náhodné produkty

pružinové matrace
nazov matraca

Bonnell Medium Hard

od 220 €
nazov matraca

Bonnell Soft Medium

od 220 €
nazov matraca

Pocket Hard Soft

od 240 €
logo pruzinové matrace

Slovenské pružinové matrace sú matrace pre ľudí. Jednoduché, prehľadné a zrozumiteľné s bezkonkurenčným pomerom ceny a kvality.

logo bankomatove karty
Top