Kvalitné matrace

logo vyrobene na slovensku
svg icona Bezpečný nákup

Bezpečný nákup
30 dní na vyskúšanie

svg icona Poradenstvo

Poradenstvo
Bezplatné konzultácie

svg icona Doprava

Doprava
nad 200€ zadarmo

Prečo pružinový matrac

Matrace s pružinovým jadrom majú najlepšie predpoklady pre zabezpečenie podstatných vlastností vedúcim k dokonalému odpočinku:

Pružnosť – Základná anatomická potreba ľudského tela je odpočinok na pružnom podklade. Vďaka svojmu jedinečnému zloženiu pružinové matrace túto základnú a najdôležitejšiu požiadavku dokonale zabezpečujú.

Priedušnosť – Pružinové jadro matraca je kompletne vyplnené vzduchom. V dôsledku každého pohybu užívateľa, dochádza v matraci k prúdeniu a výmene za čerstvý vzduch z okolia, čo je skvelý predpoklad pre čistotu a hygienickosť.

Hygienickosť – Je zabezpečená kvalitnými materiálmi a neustálym prúdením vzduchu, ktoré vytvára nehostinné prostredie pre nežiadúce mikroorganizmy a vznik zápachu.

Životnosť – Základná predpokladaná životnosť pružinových matracov pri bežnom používaní a vhodnom výbere modelu matraca vzhľadom k užívateľovej váhe a požiadavkám na pružnosť a tvrdosť je 10 a viac rokov.

Ekologickosť – Oceľ, ako 100% recyklovateľný materiál tvorí  40-60% každého matracového jadra. Kúpou a používaním pružinových matracov teda nemyslíte len ekologicky ale aj ekonomicky, s ohľadom na potrebu likvidácie a recyklácie v budúcnosti.  

Zdravotnosť – Pružinové matrace môžeme vďaka ich skvelým ergonomickým vlastnostiam, priedušnosti a hygienickým predpokladom označovať ako zdravotné.

Pružnosť – Základnou vlastnosťou pružinových matracov je ich výborná pružnosť. Nakoľko nie je každému človeku spánok na tvrdej zemi zrovna pohodlný, pre väčšinu z nás je základná anatomická potreba spanie na pružnom podklade. Z podstaty pružinových matracov je zrejmé, že zabezpečujú maximálny pružný pocit v závislosti na druhu použitých pružín a celkového zloženia matraca, aký nie je možné plnohodnotne dosiahnuť iným spôsobom.

Priedušnosť – Jadro matraca tvorené bonnellovými alebo taštičkovými pružinami má v porovnaní s inými druhmi matracov obrovský benefit. Vlastná výška pružín väčšinou 10-15 cm predstavuje zároveň aj stĺpec vzduchu, ktorý je obsiahnutý vo vnútri matraca. Tento vzduch pri každom pohybe, počas otáčania užívateľa zo strany na stranu ale aj v priebehu zohrievania kontaktnej vrstvy vplyvom vyššej telesnej teploty neustále cirkuluje a do matraca je nasávaný čerstvý vzduch z okolia. Toto prúdenie a priedušnosť matraca má skvelé hygienické a antibakteriálne účinky, ktoré patria medzi hlavné benefity pružinových matracov

Hygienickosť – v nadväznosti na priedušný charakter pružinového matraca je zrejmé, že v takomto prostredí, ktoré je neustále prevetrávané je predpoklad vzniku a množenia nežiadúcich mikroorganizmov, plesní a nepríjemného zápachu minimálny. Každopádne je v prípadoch s vyšším rizikom (u ležiacich a starších ľudí) na mieste používať ochranu matraca.

Ekologickosť – Základnými komponentami pružinového matraca sú oceľové pružiny, ktoré pri štandardných modeloch matracov tvoria až 40-60% celkového objemu. Oproti „molitánovým“ matracom je to teda až viac ako polovičná úspora používaných pien, ktoré sú vyrábané z chemických derivátov ropy. S ohľadom na budúcnosť a súčasné trendy je zrejmé, že recyklácia oceľových pružín je a bude bezproblémová. Likvidácia polyuretánových pien rôznych druhov môže byť neľahká a aj finančne náročnejšia záležitosť. V skratke – kúpou pružinového matraca zaťažujeme životné prostredie zhruba o 50% menej ako pri sendvičových penových matracoch.

Zdravotný matrac – Pružinové matrace môžeme vo väčšine prípadov označovať ako zdravotné, pretože spĺňajú požiadavky na hygienickosť a čistotu. Disponujú skvelými ergonomickými vlastnosťami čim poskytujú telu dokonalú oporu v každej polohe. Celkovým pružným charakterom umožňujú telu relaxovať na 100%. 

icona pruznost matraca

Pružnosť

icona priedušnosť matraca

Priedušnosť

icona hygiena matraca

Hygienickosť

icona životnosť matraca

Životnosť

icona zdravie matraca

Zdravotnosť

icona eko matraca

Ekologickosť

Náhodné produkty

pružinové matrace
nazov matraca

Pocket Soft Medium

od 240 €
logo pruzinové matrace

Slovenské pružinové matrace sú matrace pre ľudí. Jednoduché, prehľadné a zrozumiteľné s bezkonkurenčným pomerom ceny a kvality.

logo bankomatove karty
Top