Kvalitné matrace

logo vyrobene na slovensku
svg icona Bezpečný nákup

Bezpečný nákup
30 dní na vyskúšanie

svg icona Doprava

Doprava
nad 200€ zadarmo

svg icona Poradenstvo

Poradenstvo
Bezplatné konzultácie

Starostlivosť o matrac

Kúpa kvalitného a vhodného matraca je investíciou do zdravia a produktívneho života človeka. Aby sme si čo najdlhšie mohli zachovať vlastnosti a kvalitu matraca, je potrebné dodržiavať zopár krokov starostlivosti o matrac, ktoré nám pomôžu životnosť matraca udržať.

Dôležitý je podklad

K matracu by sme mali starostlivo vybrať aj správny podklad, teda rošt, na ktorom je matrac položený. Správny výber roštu k matracu zabezpečuje rovnomerné rozloženie telesnej hmotnosti na matraci a zabraňuje tak nesprávnej polohe chrbtice na matraci. Rošt hrá dôležitú úlohu aj z hľadiska vetrania matraca. Vhodný rošt umožní cirkuláciu vzduchu pod matracom a tak sa zníži riziko znečistenia matraca a tvorby baktérii a mikroorganizmov.

Otáčanie matraca

Frekvencia otáčania matracov je individuálna podľa typu a kvality matraca. Na niektorých častiach matraca môžu vznikať preležaniny, keďže na celý matrac nie je zaťažovaný rovnomerne počas používania. Otáčanie matracov na druhú stranu, ale aj od hlavy k nohám pomáha zabrániť vzniku spomínaných preležanín, ktoré nebudú znižovať komfort pri Vašom spánku. Štandardne odporúčame naše matrace otáčať XY krát za rok.

Chránič matraca je samozrejmosťou

 Používanie chrániča matraca od začiatku používania matraca je jednou z najjednoduchších a najefektívnejších spôsobov ako poskytnúť matracu ochrannú vrstvu. Táto vrstva najvýraznejšie ochráni matrac proti vlhkosti a škvrnám spôsobeným potom alebo rozliatymi nápojmi. Tiež zabraňuje baktériám, alergénom a prachovým čiastočkám vniknúť do matraca. Chránič matraca umiestnite pod plachtu a veľmi jednoducho udržíte jeho čistotu praním v práčke.

Nezanedbávajte pravidelnú výmenu posteľnej bielizne

Podobne ako chránič matraca, aj posteľná bielizeň do seba absorbuje vlhkosť, pot a prach. Preto je nevyhnutné, aby sa posteľná bielizeň menila 1 – 2x za 2 týždne. Pri výmene máme príležitosť matrac aj vyvetrať a tak je ideálne, aby zostal odokrytý minimálne po dobu 1 hodiny. Tiež môžeme tento čas využiť na povysávanie matraca na nastavení s nízkym ťahom.

Posteľ slúži na spanie

Dajte si pozor, aby ste na matrac neodkladali na dlhšiu dobu ťažké predmety, ktoré môžu zapríčiniť preliačiny. Tiež nie je vhodné, aby deti na posteli skákali, to totiž môže poškodiť nielen matrac, ale aj zlomiť rošt, či rám postele.

icona pruznost matraca

Pružnosť

icona priedušnosť matraca

Priedušnosť

icona hygiena matraca

Hygienickosť

icona životnosť matraca

Životnosť

icona zdravie matraca

Zdravotnosť

icona eko matraca

Ekologickosť

Náhodné produkty

pružinové matrace
nazov matraca

Pocket Hard Soft

od 240 €
logo pruzinové matrace

Slovenské pružinové matrace sú matrace pre ľudí. Jednoduché, prehľadné a zrozumiteľné s bezkonkurenčným pomerom ceny a kvality.

logo bankomatove karty
Top